Marina germana a anuntat ca a salvat peste 10.000 de refugiati anul acesta, dintre care peste 500 de migranti se aflau in dificultate pe Mediterana, in largul coastelor libiene, in ziua de Craciun, relateaza Mediafax citand AFP.

RefugiatiFoto: Captura YouTube

"Navele Marinei germane au salvat 10.528 de persoane incepand de la 7 mai 2015", data la care vasele sale si-au inceput operatiunile de salvare, a anuntat sambata Bundeswehr, armata germana, pe site-ul oficial.

Una dintre navele sale a intervenit vineri dimineata, de Craciun, la aproximativ 40 de kilometri de coastele libiene, pentru a salva 539 de persoane aflate la bordul a trei barci pneumatice si unei ambarcatiuni de lemn.

Vasul german era sustinut, in cursul acestei operatiuni, de catre o fregata italiana, o nava de patrulare italiana si un vas petrolier maltez.

Germania a mobilizat doua nave in regiunea Mediteranei, in cadrul misiunii navale Sophia, la care participa 22 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

Potrivit Organizatiei Internationale a Migratiilor (OIM), pana la 21 decembrie 972.000 de persoane au traversat Mediterana pentru a ajunge in Europa.

Tot potrivit OIM, in jur de 3.700 de migranti au murit sau au fost dati disparuti pe mare.