Un procuror bosniac insarcinat cu combaterea terorismului a afirmat ca o grupare de islamisti, arestati recent, planuia sa comita un atac in capitala Sarajevo cu ocazia sarbatorilor de sfarsit de an si sa ucida "circa o suta de persoane", a relatat sambata televiziunea publica din Bosnia si Hertegovina, potrivit AFP.

Unsprezece presupusi membri ai miscarii islamiste, printre care si predicatori radicali, au fost arestati marti in mai multe locuri din Sarajevo, in timpul unei operatiuni a politiei.

Un tribunal din Sarajevo a ordonat vineri plasarea in arest pentru 30 de zile a opt dintre cei 11 suspecti, a relatat postul RTRS.

Procurorul Dubravko Campara, citat de postul de televiziune, a declarat in cursul unei audieri in fata tribunalului ca aceasta grupare intentiona sa comita "un act terorist in timpul sarbatorilor de sfarsit de an".

"Ei amenintau ca vor comite un atac cu explozibili in care circa o suta de persoane urmau sa fie ucise", a declarat Campara, citat de RTRS.

La randul lor, avocatii suspectilor au afirmat ca aceste acuzatii ale parchetului sunt o "simpla farsa" si ca ai lor clienti "nu au facut altceva decat sa-si practice religia".