In Macedonia se va lucra in anul 2016 la sapte autostrazi si 24 de drumuri regionale, a anuntat vineri ministrul transporturilor si comunicatiilor din aceasta tara, Vlado Misajlovski, conform agentiei MIA, citata deAgerpres.

AutostradaFoto: Construim Romania

"In 2015 ne-am axat pe proiecte de amploare in infrastructura de drumuri si de cale ferata, pe numarul de pasageri pe cele doua aeroporturi, pe noi rute de zbor spre capitalele europene", a spus ministrul macedonean al transporturilor.

Oficialul a precizat ca in 2016 vor fi construite trei autostrazi noi (Demir Kapija-Smokvica, Kicevo-Ohrid si Skopje-Stip) si vor fi reabilitate alte tronsoane de autostrada, si de asemenea vor fi construite sau reabilitate 13 drumuri regionale.

"Anul viitor vom continua lucrarile la cinci drumuri expres si vom reabilita sase drumuri regionale, ceea ce inseamna in total ca se va lucra la 24 de drumuri regionale si la sapte autostrazi, in lungime totala de 600 de kilometri", a subliniat ministrul macedonean.

Macedonia are o populatie de putin peste 2 milioane de persoane si o suprafata de aproape zece ori ma mica decat Romania.