Prim-ministrul indian Narendra Modi s-a intalnit vineri cu omologul sau pakistanez Nawaz Sharif, in cadrul unei vizite surpriza pe care a efectuat-o in Pakistan, prima in ultimii mai bine de zece ani a unui sef de guvern indian, transmit AFP siAgerpres.

Aceasta vizita a intervenit la cateva saptamani dupa anuntarea reluarii convorbirilor de pace intre cele doua puteri nucleare rivale, anunt ce a fost facut in urma unei intrevederi a sefilor diplomatilor celor doua tari la Islamabad.

Potrivit analistilor, aceasta vizita reprezinta un semnal de normalizare a relatiilor intre cele doua state vecine care au purtat trei razboaie pana in prezent.

Premierul indian, care in prima parte a zilei de vineri a fost intr-o vizita oficiala in Afganistan, a fost primit de premierul pakistanez pe aeroportul din Lahore. Cei doi demnitari s-au deplasat apoi cu elicopterul la resedinta sefului guvernului pakistanez, unde s-au intretinut intr-o ambianta cordiala, dealtfel vineri fiind si ziua de nastere a gazdei.

Prim-ministrul indian a plecat din Pakistan fara a face declaratii publice.