Lumina triumfa asupra intunericului, declara regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii in mesajul sau traditional de Craciun, referindu-se la un an 2015 marcat de cresterea atacurilor teroriste, dintre care ultimele la Paris, relateaza AFP si Agerpres.

"Este adevarat ca lumea s-a confruntat cu momente intunecate in acest an, dar Evanghelia dupa Ioan contine un verset plin de speranta: +Lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o+", a spus regina, in acest mesaj cu puternica conotatie religioasa, potrivit cutumei.

Declaratia, pre-inregistrata, va fi difuzata vineri la 15.00 GMT, dar fragmente au fost publicate in avans.

Elisabeta a II-a multumeste de asemenea "celor care aduc iubire si bucurie in vietile noastre", incepand cu familia, in timp ce trei fotografii aratandu-i pe printul William si familia sa, printul Charles si sotia sa, iar ultima reprezentand-o cu sotul ei Philip troneaza pe masa in fata careia ea se exprima, noteaza France Presse.

In fiecare zi de 25 decembrie de la venirea la tron, monarhul in varsta de 89 de ani se adreseaza Regatului Unit si Commonwealth, intr-un mesaj ce este difuzat la televiziune din 1957. Ea continua astfel o traditie lansata de bunicul ei George al V-lea in 1932 la radio.

Fara a viza guvernul, acest mesaj este una dintre rarele ocazii de care dispune regina pentru a-si exprima opiniile personale.