Autoritatile belgiene au acuzat o a 9-a persoana pentru implicarea in atacurile teroriste de pe data de 13 noiembrie din Paris, anunta procurorii federali, conform The Guardian.

Un purtator de cuvant al autoritatilor a anuntat ca suspectul a contactat-o telefonic pe Hasna Aitboulahcen, ruda a liderului Abdelhamid Abaaoud, de mai multe ori dupa atacurile din 13 noiembrie, cu 5 zile inainte de un raid al politiei in care cei doi au murit.

Ulterior a fost emisa o declaratie conform caruia barbatul a fost identificat drept Abdoullah C., un cetatean belgian, nascut in 1985, si care a fost arestat joi sub acuzatia de "crime teroriste si participarea in activitatile unei organizatii teroriste."

Atacurile teroriste, dar si legaturile cu statul belgian, au socat tara si au dus la o intetire vizibila a securitatii, politisti inarmati si soldati ai armatei patruland strazile Bruxellesului.

Politia il cauta in special pe Salah Abdeslam, nascut in Bruxelles, in varsta de 26 de ani, care se crede ca ar fi fugit in capitala belgiana, cu o zi dupa atacurile teroriste din Paris. Surse apropiate anchetei au declarat pentru AFP saptamana trecuta ca Abdeslam ar fi trecut de 3 puncte de verificare ale politiei, in timp ce era transportat spre Bruxelles.