Brunei a interzis celebrarile publice ale Craciunului, avertizand asupra faptului ca decoratiile festive sau colindele pot ameninta credinta musulmana, informeaza The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Brunei ofera non-musulmanilor posibilitatea de a celebra Craciunul, dar doar in interiorul propriilor comunitati, anuntand autoritatile despre dorinta lor.

Cel putin 65% din populatia de 420.000 este musulmana in Brunei.

"Aceste masuri trebuie ... sa tina sub control actul de celebrare a Craciunului excesiv si deschis, ce poate distruge aqidah-ul (credintele) comunitatii musulmane" a declarat ministrul Afacerilor Religioase.

Intr-o avertizare pentru musulmani, un grup de Imami a avertizat ca orice celebrerare "ce nu are nicio legatura cu Islamul" poate duce la "tasyabbuh" (imitare) si poate ataca indirect credinta musulmanilor.

"In timpul celebrarii Craciunului, musulmanii urmeaza acte religioase - precum folosirea simbolurilor religioase asa cum sunt crucea, lumanarile, brazii, fac felicitari de Craciun, pun decoratii si produc sunete - astfel de lucruri sunt impotriva credintei islamice" au mai adaugat imami, conform Borneo Bulletin.

Cativa cetateni din Brunei au sfidat interdictia, postand poze de Craciun pe social media cu hashtag-ul #MyTreedom.

Brunei, un fost protectorat britanic, este o monarhie musulmana absolutista, condusa de sultanul Hassanal Bolkiah, in varsta de 67 de ani.

Anul trecut, sultanul a starnit controverse atunci cand a introdus legea Sharia, ce cuprinde ca pedepse biciuirea sau amputarea membrelor.