​A doua camera a parlamentului din Russia a aprobat o lege prin care ofiterii Serviciului Federal de Securitate (fostul KGB) poate trage in multimi, precum si in femei si copii sub anumite conditii, informeaza The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duma de Stat a adoptat rapid legea, comasand etapa a doua, a treia si cea finala a procesului legislativ intr-una singura.

Noua lege a Serviciului Federal de Securitate propune ca ofiterii sa poata avea puterea de a folosi arme impotriva multimilor pentru a preveni acte de terorism, luarea de ostatici sau atacuri asupra cladirilor guvernamentale.

Amendamentele ofera ofiterilor posibilitatea de a trage in femei, copii si oameni cu dizabilitati in cazul actelor terorisme sau a atacurilor armate asupra civililor.

In plus, ofiterilor li se ofera dreptul de a intra pe proprietati private "pentru a mentine securitatea publica in situatii de urgenta".

Pentru a intra in vigoare, legea trebuie aprobata de casa superioara a parlamentului si trebuie promulgata de presedintele Vladimir Putin, fost sef KGB.