Niciun refugiat dintre cei care urmeaza sa fie redistribuiti in tarile Uniunii Europene prin sistemul cotelor obligatorii nu doreste sa vina in Estonia, a anuntat marti Ministerul eston de Interne, citat de AFP.

Un ofiter de legatura eston a plecat luna trecuta in Italia pentru a identifica migranti care ar accepta sa fie transferati in Estonia, dar deocamdata nu a gasit in randul lor persoane dispuse sa primeasca azil in aceasta tara baltica, a indicat un purtator de cuvant al MAI de la Tallinn, conform Agerpres.

Conform deciziei Consiliul european pentru Justitie si Afaceri Interne (JAI) din 22 septembrie, din taberele de refugiati din Italia si Grecia trebuie relocati in urmatorii doi ani in statele blocului comunitar 160.000 de migranti proveniti din Siria, Irak si Eritreea. Cota ce revine Estoniei este de 550 de refugiati.

"Inca de la lansarea programului era clar ca niciun refugiat nu va dori sa vina in Estonia", a declarat la un post local de televiziune ministrul leton de interne, Hanno Pevkur, amintind ca majoritatea refugiatilor care debarca in Grecia si Italia doresc sa ajunga in Germania sau Suedia.