Statele Unite a impus marti sanctiuni asupra a 34 de persoane si companii. decizia facand parte din eforturile de a pune presiune pe Rusia din cauza interventiei sale in Ucraina, a anuntat Departamentul Trezoreriei SUA, potrivit Reuters.

"Pasii de astazi sprijina angajamentul SUA de a cauta o solutie diplomatica a crizei din Ucraina, prin mentinerea sanctiunilor asupra Rusiei", arata Trezoreria intr-o declaratie de presa.

Printre personele sanctionate se numara Eduard Ioffe, vice-director general pentru Afaceri Comerciale in cadrul Concernului Kalashnikov si Vakhtang Karamian , director de dezvoltare pentru orientul Mijlociu in cadrul aceleiasi companii.

Printre companiile sanctionate se numara Studiourile de film Yalta-Film, Avia Group Terminal LLC (servicii aeronautice), distileria Azov (din Crimeea), Fentex Properties (companie inregistrata in Insulele Virgine Britanice), Inresbank, Joint Stock Company Genbank, Joint Stock Company Sevastopol Morskoy Bank, Lerma Tradig (cu sediul in Panama).

Vezi pe site-ul Trezoreriei americane lista integrala.