Militantii gruparii teroriste Stat Islamic (SI) impiedica locuitorii din orasul irakian Ramadi sa plece inaintea lansarii unui atac al armatei irakiene asupra orasului controlat de SI din luna mai, urmand a-i folosi drept scuturi umane, a avertizat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii din Irak, scrie Mediafax.

"Unele familii au reusit sa scape de bandele Daesh (Stat Islamic)", a explicat, luni, Naseer Nuri, purtator de cuvant al Ministerului irakian al Apararii.

"Exista informatii primite de la fortele de securitate ca, din interiorul orasului, impiedica famiiile sa plece; planuiesc sa-i foloseasca drept scuturi umane", a adaugat Naseer Nuri, fara a indica numarul celor care au reusit sa paraseasca orasul.

Armata irakiana urma sa atace, duminica, orasul Ramadi, din centrul Irakului, solicitand locuitorilor sa plece in termen de 72 de ore si indicandu-le rute sigure pentru plecare.

Potrivit serviciilor secrete irakiene, intre 250 si 300 de luptatori ai retelei Stat Islamic s-ar afla in centrul orasului Ramadi, capitala provinciei Anbar.