Miscarea siita libaneza Hezbollah a avertizat Israelul cu represalii dupa asasinarea militantului islamist Samir Kuntar, informeaza site-ul Ynetnews.com, citat de Mediafax.

"Inamicul israelian va regreta asasinarea lui Samir Kuntar", a amenintat Omar al-Mussawi, un reprezentant al miscarii Hezbollah.

Mii de persoane au participat luni, in Liban, la funeraliile lui Samir Kuntar.

"Israelul va plati pentru actiunea stupida de asasinare a lui Samir Kuntar", a declarat un alt membru Hezbollah, Hashim Safi Al Din.

Samir Kuntar, un fost lider al miscarii siite Hezbollah si fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum si alte opt persoane au murit intr-un raid aerian atribuit Israelului efectuat la periferia orasului sirian Damasc. Potrivit postului Al-Manar, apartinand miscarii siite libaneze Hezbollah, doua avioane de vanatoare israeliene au patruns in cursul noptii de sambata spre duminica in spatiul aerian sirian si au lansat patru rachete spre o cladire de sase etaje din zona Jaramana, o suburbie situata la sud-est de Damasc. Cladirea s-a prabusit in urma atacului, provocand moartea a noua persoane care se aflau in interior.

Miscarea siita libaneza Hezbollah a anuntat, duminica dimineata, ca printre victime se numara Samir Kuntar, un druz in varsta de 53 de ani, fost militant al Frontului pentru Eliberarea Palestinei implicat, in anul 1979, intr-un atac terorist soldat cu cinci morti in Israel. Islamistul era acum unul dintre liderii organizatiei siite Hezbollah. Kuntar a fost detinut in Israel aproape 30 de ani, fiind eliberat in anul 2008, intr-un schimb de prizonieri cu miscarea Hezbollah, in schimbul cadavrelor a doi militari israelieni, Eldad Regev si Ehud Goldwasser. Potrivit presei arabe, alte opt persoane au murit in bombardament, inclusiv Farhan Shaalan, un comandant Hezbollah.

Surse occidentale citate de site-ul de stiri Ynetnews.com au afirmat ca Samir Kuntar pregatea un atentat de anvergura impotriva obiectivelor israeliene, in zona Inaltimilor Golan. Potrivit surselor citate, incepand din anul 2014, Samir Kuntar crease o celula terorista independenta si era considerat o amenintare atat de catre Israel, cat si de Occident. Islamistul se detasase in ultima vreme de miscarea siita Hezbollah, formand o celula care primea ordine de la regimul Bashar al-Assad.