Un sondaj realizat de Public Policy Polling arata ca 54% dintre republicati sprijina decizia de a interzice accesul musulmanilor in Statele Unite, propunere facuta de Donald Trump, iar aproape o treime din alegatorii republicani ar sprijini o decizie de a bombarda regatul fictiv Agrabah, patria personajului de desene animate Aladdin, transmite The Guardian.

Personajul Disney AladdinFoto: Captura YouTube

Petse 530 de votanti republicani au fost chestionati spatamana aceasta, pe teme privind sprijinul acordat candidatilor republicani si politicilor lor externe, inclusiv interdictia asupra accesului musulmanilor in SUA, taberele pentru catateni japonezi create in timpul celui de al Doilea Razboi Mondiale si bombardarea Agrabah-ului, regatul fictiv din filmul animar Aladdin, produs de Disney.

532 de republicani au fost intrebati: "Ati sprijini sau v-ati opune bombardarii Agrabah-ului?". In timp ce 57% dintre repondenti au spus ca nu stiu, 30% au afirmat ca ar sprijini bombardarea Agrabah-ului iar 13% s-au opus.

Public Policy Polling a postat si pe Twitter rezultatele, cu tagul "#NotTheOnion", facand referire la publicatia satirica The Union.

Public Policy Polling a adresat aceeasi intrebare si alegatorilor democrati. Dintre acestia 19% ar declarat ca ar sprijini bombardarea Agrabah-ului, in timp ce 35% au declarat ca s-ar opune.