Papa Francisc a semnat decretul care recunoaste un al doilea miracol atribuit maicii Tereza, deschizand calea canonizarii, anul viitor, a acestei femei care si-a dedicat intreaga viata ingrijirii saracilor in India si in intreaga lume, a anuntat vineri Vaticanul, citat de AFP.

Nascuta in 1910 intr-o familie albaneza din Macedonia, s-a calugarit la varsta de 18 si a fost trimisa sa predea in India. Maica Tereza si-a parasit comunitatea pentru a fonda in 1950 propria sa congregatie, Misionarii Caritatii.

Si-a consacrat viata "celor mai saraci dintre saraci", bolnavilor si muribunzilor, intai in Calcutta si apoi in intreaga lume. A primit premiul Nobel pentru pace in 1979 si a murit la Calcutta in 1997.

Dupa recunoasterea, in 2002, a unui prim miracol care a permis beatificarea sa in 2003 - un record de rapiditate - Vaticanul a recunoscut caracterul miraculos al vindecarii, in 2008, a unui inginer brazilian in varsta de 35 de ani si care suferea de multiple tumori la creier

Acesta a intrat in coma in sala de operatii, iar interventia a fost amanata cu jumatate de ora. Cand e revenit, chirurgul l-a gasit pe barbat asezat, treaz si intrebandu-l: "Ce caut aici?" In acest timp, sotia sa si rudele se rugau la Maica Tereza in capela spitalului.

Maica Tereza a avut si critici, care i-au reprosat ca nu se interesa foarte mult se originea donatiilor pe care le primea dar si opozitia feroce fata de contraceptie si avort.