Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Cum poate recastiga Republica Moldova increderea donatorilor externi

de Ioana Morovan     EurActiv.ro
Joi, 17 decembrie 2015, 11:47 Actualitate | Internaţional

Grafic finantari Republica Moldova
Foto: Hotnews
In 2014, Republica Moldova a primit peste 450 de milioane de euro in cadrul programelor de asistenta pentru dezvoltare, de patru ori mai mult decat in urma cu zece ani. Prioritate de politica externa pentru Romania si principalul destinatar al asistentei pentru dezvoltare  Republica Moldova este in fata unor provocari majore care ar putea influenta semnificativ, in viitorul apropiat, consistenta eforturilor internationale, inclusiv cele venite din partea unor donatori importanti la nivel mondial in lipsa stabilitatii politice, a reluarii si accelerarii procesului de reforma.

Republica Moldova a ajuns sa primeasca, in 2014, in cadrul programelor de asistenta pentru dezvoltare, un ajutor estimat la peste 450 de milioane de euro, de patru ori mai mult decat in 2005, potrivit datelor Cancelariei de Stat citate de Polish Institute for International Affairs (PISM) intr-un raport ("Aid Coordinaton in Moldova ¬ Politics Killing Policies¬) care aduce la zi si analizeaza situatia asistentei externe acordata Republicii Moldova. 

Urmare a unei prelungite crize politice si a scandalului fraudei de un miliard de dolari, FMI si Banca Mondiala au anuntat in iunie anul acesta blocarea asistentei financiare destinata Republicii Moldova, pentru ca in iulie Uniunea Europeana, de la care Chisinaul conta pe un ajutor de aproximativ 40 de milioane de euro sa ia o masura similara.

TOP GRUPARI DE FINANTATORI
Total suma (angajamente curente): 994, 5 milioane de Euro
Sursa: Platforma pentru Gestionarea Asistentei Externe (PGAE)/ www.amp.gov.mdCiteste articolul integral pe EurActiv.ro 
Acest proiect face parte din planul national de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) si este finantat de Comisia Europeana si de Ministerul Afacerilor Externe al României. Organizatia EurActiv România este singura responsabila de continutul acestui material si în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a pozitiei Uniunii Europene.
Material sustinut de Banca Transilvania

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

484 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică