Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Cum poate recastiga Republica Moldova increderea donatorilor externi

de Ioana Morovan     EurActiv.ro
Joi, 17 decembrie 2015, 11:47 Actualitate | Internaţional

Grafic finantari Republica Moldova
Foto: Hotnews
In 2014, Republica Moldova a primit peste 450 de milioane de euro in cadrul programelor de asistenta pentru dezvoltare, de patru ori mai mult decat in urma cu zece ani. Prioritate de politica externa pentru Romania si principalul destinatar al asistentei pentru dezvoltare  Republica Moldova este in fata unor provocari majore care ar putea influenta semnificativ, in viitorul apropiat, consistenta eforturilor internationale, inclusiv cele venite din partea unor donatori importanti la nivel mondial in lipsa stabilitatii politice, a reluarii si accelerarii procesului de reforma.

Republica Moldova a ajuns sa primeasca, in 2014, in cadrul programelor de asistenta pentru dezvoltare, un ajutor estimat la peste 450 de milioane de euro, de patru ori mai mult decat in 2005, potrivit datelor Cancelariei de Stat citate de Polish Institute for International Affairs (PISM) intr-un raport ("Aid Coordinaton in Moldova ¬ Politics Killing Policies¬) care aduce la zi si analizeaza situatia asistentei externe acordata Republicii Moldova. 

Urmare a unei prelungite crize politice si a scandalului fraudei de un miliard de dolari, FMI si Banca Mondiala au anuntat in iunie anul acesta blocarea asistentei financiare destinata Republicii Moldova, pentru ca in iulie Uniunea Europeana, de la care Chisinaul conta pe un ajutor de aproximativ 40 de milioane de euro sa ia o masura similara.

TOP GRUPARI DE FINANTATORI
Total suma (angajamente curente): 994, 5 milioane de Euro
Sursa: Platforma pentru Gestionarea Asistentei Externe (PGAE)/ www.amp.gov.mdCiteste articolul integral pe EurActiv.ro 
Acest proiect face parte din planul national de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) si este finantat de Comisia Europeana si de Ministerul Afacerilor Externe al României. Organizatia EurActiv România este singura responsabila de continutul acestui material si în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a pozitiei Uniunii Europene.

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

516 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri