Intre 800 si 1000 de migranti au incercat joi sa patrunda in Tunelul Canalului Manecii, in apropierea orasului francez Calais, intr-o tentativa disperata de a ajunge in Marea Britanie, anunta oficialii francezi, conform The Thelegraph.

"Am confirmat prezenta a 800 pana la 1000 de migranti" in apropierea tunelului, a declarat un oficial pentru AFP, in timp ce surse din politie descriu numarul celor ce incearca sa ajunga in Marea Britanie drept "fara precedent" pentru o singura zi.

"In timp ce se apropiau de tunel, cativa dintre migranti au incercat sa incetineasca traficul auto pentru ca mai apoi sa urce in masini", au mai anuntat sursele.

Un jurnalist AFP aflat la fata locului a fost martorul incercarii unor migranti de a se urca din mers pe un camion ce se indrepta spre Marea Britanie.

"Au fost mobilizate forte de securitate... se arunca cu obiecte catre acestea, astfel fiind obligate sa recurga la gaze lacrimogene", au anuntat oficiali ai politiei intr-o declaratie.

In jur de 4500 de oameni ce fug de razboiul si saracia din Asia, Orientul Mijlociu si Africa traiesc in conditii grele intr-o tabara improvizata in Calais, cunoscuta si sub numele de "Jungla."

La inceputul lunii decembrie, un baiat de 16 ani din Sudan a fost lovit de o camioneta pe o autostrada in apropierea Tunelului Canalului Manecii, devenind, din iunie pana acum, cea de-a 18-a persoana ce-si pierde viata incercand sa ajunga in Regatul Unit prin Calais.