Un studiu publicat de British Medical Journal arata ca mersul lui Vladimir Putin, prin care aproape ca nu-si misca mana dreapta niciodata, are legatura cu timpul petrecut in serviciile de securitate sovietica, informeaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

O echipa de neurologi britanici arata intr-un nou studiu ca Vladimir Putin merge cu alura unui "pistolar".

Potrivit studiului publicat marti de British Medical Journal, Putin are o "miscare a bratului drept redusa", ce poate avea legatura cu timpul petrecut in KGB.

Citand un manual de antrenament al KGB-ului, cercetatorii sugereaza ca stilul de mers are legatura cu antrenamentele din agentia de securitate, unde a ajuns la rangul de locotenent colonel inainte de a se retrage.

"Conform manualului, ofiterii KGB sunt instruiti sa-si tina arma in mana dreapta, aproape de piept si sa mearga inainte expunandu-si o singura parte, deobicei stanga, permitand subiectilor sa-si scoata arma cat mai repede posibil atunci cand se confrunta cu un inamic" au scris cercetatorii britanici.

Pentru a-si verifica ipoteza, neurologii au studiat video-uri de pe youtube cu mersul oficialului rus. Bastiaan Bloem, un profesor de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda, declara ca au fost "uimiti" de ce au gasit, remarcand un astfel de mers si la premierul Dmitri Medvedev, la fostul Ministru al Apararii Serghei Ivanov si la seful comandamentului militar Anatoli Sidorov.

Serghei Ivanov este un fost ofiter KGB ce a lucrat in Europa in timpul Razboiului Rece. Cercetatorii au declarat ca mersul sau arata "dovada clara ca Medvedev este antrenat sa arate si sa mearga ca presedintele". "Este un studiu atipic, dar are un mesaj foarte important" a declarat cercetatorul Bloem.