Numarul britanicilor ce vor sa paraseasca UE au crescut dramatic in ultimele luni, comparativ cu celor ce vor sa ramana, conform celui mai mare sondaj facut pana acum, informeaza The Telegraph.

David Cameron discutand cu Angela MerkelFoto: Agerpres/Xinhua

Un sondaj facut pe 20.000 de votanti arata ca 47% dintre oameni vor sa paraseasca UE, 38% vor sa ramana si 14% sunt in acest moment indecisi.

Joi, premierul David Cameron se va intalni cu liderii europeni pentru a dezbate reformele dorite de acesta si de a opri "beneficiile" imigrantilor in Marea Britanie pentru urmatorii 4 ani, impotriva opozitiei lui Francois Hollande si a Angelei Merkel.

Desi Angela Merkel a insistat asupra faptului ca se va opune dorintei britanicilor, Cameron a declarat ca nu exista "un plan B".

O sursa apropiata de Cameron, a declarat ca daca "Thatcher a avut nevoie la negocieri de 10 voturi pentru a impune schimbari, acum trebuie 27."

Conform studiului facut de Lord Ashcroft, daca referendumul va avea loc dupa vara anului 2016, atunci cand se asteapta sa fie "varful valului de imigranti", ar impinge Marea Britanie catre o iesire din UE.

"Peste 53% dintre britanici considera ca cel mai mare risc este daca iesim din UE, iar 47% considera ca daca ramanem este mai mare" .

Sursele de pe Downing Street au confirmat ca o intelegere finala n-ar putea fi incheiata pana in februarie anul viitor.