O tentativa de arestare la Bruxelles a lui Salah Abdeslam, suspectat ca a jucat un rol cheie in atentatele din Paris, a fost intarziata mai multe ore din cauza unei interdictii legale de perchezitionare in timpul noptii in Belgia, a recunoscut miercuri ministrul belgian al Justitiei Koen Geens, citat de AFP.

"Serviciile noastre ne-au indicat ca nu este deloc exclus sa fie acolo iar orele intre care nu se pot face perchezitii, respectiv intre 9 seara si 5 dimineata, nu ne-au prea ajutat sa-l gasim pe Salah Abdeslam la acel moment", a spus Geens, la televiziunea publica RTBF.

"Asta este tot ce pot spune, nu pot sa certific - din moment ce nu l-am gasit acolo, nu pot sa certific - daca era acolo", a precizat ministrul in conditiile in care presa flamanda scrie ca arestarea lui Salah Abdeslam, in continuare de negasit, a fost ratata din cauza acestei legislatii.

Dupa atentate, guvernul belgian a anuntat 18 masuri pentru a intari lupta impotriva terorismului, printre care si suspendarea interdictiei de a face perchezitii in cursul noptii in dosarele de terorism. Acesta masuri urmeaza insa sa intre in vigoare la inceputul lui 2016.

Duminica, 15 noiembrie, la doua zile de la atacurile soldate cu 130 de morti si sute de raniti in Paris, fortele belgiene de ordine au efectuat o ampla operatiune, in special la Molenbeek, comuna a Bruxellesului care a servit drept punct de plecare pentru mai multi jihadisti.