Facebook, Twitter si Google s-au angajat sa stearga intr-un interval de 24 de ore toate comentariile care incita la ura si care se raspandesc in mediul online in Germania, in plina criza migratorie, a anuntat marti ministerul german al Justitiei, citat de AFP.

"Am cazut de acord ca toate comentariile care incita la ura sa fie sterse intr-un interval de 24 de ore", a explicat ministrul Justitiei, Heiko Maas, care a prezentat rezultatele unui grup de lucru creat in septembrie cu Facebook, Twitter si Google, pentru a lupta impotriva propagarii discursurilor care incita la ura si a xenofobiei pe retelele sociale.

Facebook este acuzat in mod regulat in Germania ca nu actioneaza impotriva comentariilor rasiste ale utilizatorilor, al caror numar a crescut pe masura ce sute de mii de candidati la azil vin in Germania.

Aceste companii s-au angajat sa faciliteze semnalarea acestor comentarii. Echipe de specialisti vor examina semnalarile utilizatorilor.

Cel mai citit cotidian din Germania, Bild, a publicat in octombrie o selectie de astfel de mesaje pentru a le denunta si a cere o reactie din partea autoritatilor germane.