Cancelarul german a sustinut, duminica, ca doreste reducerea drastica a numarului de refugiati care primesc azil in Germania. Acest mesaj ar indica un compromis facut partenerilor ei de coalitie, care o critica dur pentru politica portilor deschise fata de refugiatii sirieni,noteaza Agerpres.

In acelasi timp avem in vedere preocuparile oamenilor, care se tem de viitor, si in consecinta dorim sa reducem, sa scadem drastic numarul celor care vin la noi”, a declarat Angela Merkel pentru postul de televiziune ARD.

Angela Merkel a precizat ca in interiorul coalitiei de guvernamant exista un sprijin larg pentru reducerea numarului de refugiati primiti pe teritoriul german. Acest mesaj ar putea indica ca doamna de fier a Germaniei a cedat in fata criticilor venite din interiorul propriei formatiuni. Cancelarul german a fost dur criticata pentru politica portilor deschise in fata valului de imigranti.

La congresul Uniunii Crestine Democrate, care va avea loc saptamana aceasta, se va discuta si o strategie prin care Germania poate sa evite primirea in continuare a unui numar mare de refugiati. O strategie pentru Berlin ar putea sa fie colaborarea cu autoritatile turce, care pot opri valul de imigranti prin controale maritime dure si prin eliminarea traficantilor din zona litorala, care vand locuri in barci nesigure catre refugiatii dornici sa ajunga in Europa.