​​Confruntata cu mobilizarea francezilor la urne si infrangerea suferita in turul doi al alegerilor regionale, Marine Le Pen, liderul Frontului National, a sustinut in fata alegatorilor ca extrema dreapta ramane de neoprit. Frontul National nu a reusit sa obtina controlul in nicio regiune din tara, in ciuda rezultatelor excelente din primul tur, scrie Reuters.

Marine le PenFoto: Flickr / Blandine Le Cain

Partidul de extrema dreapta, euro-sceptic si anti-imigrationist, nu a reusit sa isi transforme rezultatele excelente de saptamana trecuta intr-un castig real al celui de-al doilea tur. Francezii s-au mobilizat la urne, iar socialistii chiar si-au incurajat alegatorii sa voteze cu partidele de centru-dreapta in regiunile unde ei au fost exclusi din al doilea tur, pentru a opri ascensiunea la putere a formatiunii lui Le Pen.

Rezultatel nu vor descuraja ascensiune neinduratoare a partidului, de la o alegere electorala la alta, pana la stadiul de miscare nationala”, a spus Marine Le Pen dupa ce exit-poll-urile au aratat infrangerea grea suferita de Frontul National.

Marine Le Pen, care nu a reusit sa obtina controlul unei regiuni din nordul Frantei, fiind infranta de contracandidatul ei conservator, a sustinut ca alegatorii Frontului National au fost supusi intimidarii si manipularii.