Un grup de persoane a vandalizat o cladire in care se afla birourile companiei Facebook din Hamburg, informeaza Reuters. Grupul format din 15-20 de persoane a spart geamurile, a aruncat cu vopsea si a scris pe zidurile cladirii cu spray “Facebook dislike”, au anuntat autoritatile, citate de Reuters. Politia a declansat o ancheta in acest caz.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un purtator de cuvant al companiei Facebook a declarat ca nimeni nu a fost ranit in incident. El a spus ca momentan nu poate comenta asupra posibilul motiv care a generat actul de vandalism. Liderul european al Facebook este investigat in Germania dupa esecul retele sociale de a elimina discursurile instigatoare la ura impotriva unei rase sau asa-numitul hatespeech din postarile utilizatorilor.

Investigatia a fost anuntata luna trecuta cand politicieni si celebritati germane si-au exprimat ingrijorarea cu privire la cresterea mare a numarului de comentarii anti-straini in limba germana de pe Facebook si alte retele sociale, in conditiile in care tara se lupta sa faca fata fluxului de refugiati.

Martin Ott, managerul Facebook din regiunea Europei de nord, centrala si de est din Hamburg, poate fi gasit responsabil pentru esecul platformei sociale de a elimina discursurile instigatoare la ura, a declarat purtatoarea de cuvant a procuratori luna trecuta.

Un purtator de cuvant al Facebook a refuzat sa comenteze acuzatiile, adaugand ca “noi putem spune ca acuzatiile sunt nefondate si ca nu a existat nici o incalcare a legii germane de catre compania Facebook sau angajati ai companiei.”

Facebook are un parteneriat cu un grup numit FSM, care monitorizeaza serviciile multimedia oferite de Facebook bazandu-se pe voluntari, si a spus ca incurajeaza utilizatorii sa penalizeze orice forma de rasism.