Ministerul public al Confederatiei elvetiene a confirmat sambata, intr-un comunicat, arestarea, vineri, a doua persoane de origine siriana in cadrul unei anchete in curs pentru "amenintare terorista", relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Aceste "doua persoane sunt in detentie", adauga comunicatul biroului procurorului federal, care precizeaza ca acestea sunt suspectate de "fabricarea, tainuirea si transportul de explozibili sau de gaze toxice" si de incalcarea legii elvetiene care interzice gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

Mai multe media elvetiene au anuntat vineri arestarea a doua persoane in regiunea Geneva si descoperirea de urme de explozibili in masina lor, dar pana in prezent nu se primise nicio confirmare din partea justitiei elvetiene.

Ministerul public din cantonul Geneva a mai anuntat sambata ca va avea loc o conferinta de presa la sediul sau in cadrul anchetei pe care a declansat-o joi, cand cantonul a fost plasat la nivelul trei (din cinci) de alerta terorista.

In comunicatul sau, Ministerul public al Confederatiei (MPC) a anuntat deschiderea "a doua anchete penale din cauza amenintarii teroriste in regiunea Geneva". In acest context, precizeaza MPC, cele doua persoane au fost plasate in detentie.

MPC mai precizeaza ca este in stransa legatura cu autoritatile cantonale din Geneva, unite de "un obiectiv comun", cel de "a impiedica un eveniment terorist".