​Statele Unite ale Americii au cerut Germaniei un ajutor militar mai puternic impotriva Statului Islamic, la o saptamana dupa ce parlamentul de la Berlin a aprobat planul de a se alatura campaniei in Siria, informeaza Reuters.

Ursula von der Leyen, ministrul german al AparariiFoto: bmvg.de

Der Spiegel a scris ca Secretarul pentru Aparare Ashton Carter a trimis o scrisoare prin care a cerut o contributie militara mai importanta a Berlinului.

Pana acum, Germania a trimis 6 avioane de recunoastere Tornado, o fregata pentru a proteja portavionul francez Charles de Gaulle si pana la 1.200 de militari.

Aceasta implicare militara este un raspuns direct la apelul Frantei la solidaritate dupa atacul din Paris in care au murit 130 de oameni. Germania nu planuieste atacuri aeriene in Siria.

Un purtator de cuvant al Minsterului Apararii din Germania a confirmat primirea unei scrisori din SUA, dar nu a oferit niciun detaliu despre ceea ce contine.

Ministrul Apararii Ursula von der Leyen a declarat ca Germania ar avea nevoie de o putere militara mai mare pentru a face fata noului rol asertiv pe care il are.

Peste 3.000 de militari au fost desfasurati in misiunea siriana, numarul urmand sa creasca cu inca 1.200.

Von der Leyen isi doreste sa trimite si 650 de soldati in Mali pentru a ajuta campania Frantei impotriva Statului Islamic.