Un tanar de 18 ani a fost condamnat la doi ani de inchisoare in Franta dupa o investigatie ce a evidentiat sute de tweet-uri - 70 de pagini in total - prin care a felicitat actiunile militantilor Statului Islamic, inclusiv atacurile din Paris, informeaza Russia Today.

Identitatea tanarului nu a fost dezvaluita, conform celor de la Le Monde. Initial el a fost condamnat la trei ani de inchisoare, dar 12 luni din pedeapsa au fost comutate cu suspendare.

De provenienta din Herouville-Saint-Clair (nord-vestul Frantei), baiatul a scris intr-un tweet ca este "dornic sa distruga Franta asa cum ei ne-au distrus tara", au declarat procurorii, citati de presa franceza.

"Parisul mobilizat impotriva Daesh, lol, ei nu pot face nimic" spune francezul intr-un tweet folosind acronimul arab pentru militantii Statului Islamic.

"Impuscaturi in Paname (termen argotic pentru Paris), lol" ,"Cea mai buna amintire a mea in legatura cu Bataclan" a mai scris acesta.

Francezul a postat pe Twitter o poza cu Salah Abdeslam, unul dintre suspectii din spatele atacului, ce momentan este urmarit, inlocuindu-i fata lui Salah cu a sa. Jean-Charles Jobin, avocatul francezului, a declarat ca momentul a fost "o gluma pentru matusa sa".

Politia a gasit si un mesaj al unei prietene, prin care il ruga "sa jure ca nu a avut nicio legatura cu atacurile".

Procurorul de caz a considerat ca a fost " un moment de nebunie, dar unul foarte lung".