Rusia furnizeaza arme "autoritatilor legitime" din Siria, a afirmat vineri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, cu privire la comentariile facute anterior de presedintele rus Vladimir Putin despre furnizarea de arme si munitie pentru Armata Siriana Libera, ce se opune lui Bashar al-Assad, scrie Reuters.

Dmitri PeskovFoto: Captura YouTube

"Rusia furnizeaza armament autoritatilor legitime ale republicii arabe Siria", a declarat Peskov jurnalistilor.

Anterior in cursul zilei, Vladimir Putin a declarat ca Rusia sprijina Armata Siriana Libera, ce se opune regimului lui Bashar al-Assad, ajutand-o cu suport aerian, arme si munitie in operatiuni comune cu fortele siriene regulate impotriva Statului Islamic.

Declaratia este ciudata in conditiile in care fortele Moscovei sunt acuzate ca bombardeaza opozitia siriana in numeroase operatiuni desfasurate in zonele controlate de aceasta si unde nu sunt militanti ai Statului Islamic, tinta declarata a Rusiei in Siria.

"Activitatea aviatiei noastre ajuta la unirea eforturilor trupelor guvernamentale si ale Armatei Siriene Libere", a declarat Putin la intalnirea anuala de la Ministerul rus al Apararii.

"Acum o parte a unitatilor sale, peste 5.000 de soldati, sunt angajati in actiuni ofensive impotriva teroristilor, alaturi de forte regulate, in provinciile Homs, Hama, Alep si Raqqa", a spus liderul de la Kremlin, facand referire la Armata Siriana Libera.

"Ii sprijinim din aer, pe ei si pe armata siriana, ii ajutam cu arme, munitie si furnizam suport material", a adaugat Putin.