Turcia a cerut vineri Rusiei sa dea dovada de "calm", in plina tensiune intre cele doua tari, dupa distrugerea unui bombardier rusesc de catre aviatia turca la granita siriana, si a avertizat ca rabdarea sa "are limite", scrie AFP.

"Cerem Rusiei, care este unui dintre partenerii nostri comerciali majori, calm, dar spunem de asemenea ca rabdarea noastra are limite", a declarat ministrul Afacerilor externe, Mevlut Cavusoglu, la televiziunea turca NTV.

"Daca nu am raspuns cu represalii dupa ce ati facut, nu e pentru ca ne e teama sau simtim cel mai mic sentiment de vina", a continuat acesta.

Turcia si Rusia traverseaza cea mai grava criza diplomatica de la Razboiul Rece, dupa ce un avion militar ruesc a fost doborat in 24 noiembrie de armata turca.

Moscova a anuntat deja masuri de retorsiune impotriva Ankarai. Razboiul vorbelor dintre cele doua capitale nu a incetat sa se intensifice de la acest grav incident, rusii mergand pana la acuzarea presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan si a anturajului sau de contrabanda cu petrolul Statului Islamic.

Turcia nu a mers insa pana la aplicarea de masuri practice. Navele militare rusesti continua sa traverseze stramtorile Dardanele si Bosfor si cetatenii rusi pot vizita Turcia fara viza, chiar daca Moscova a reintrodus vizele pentru turci de la 1 ianuarie.

"Vom actiona cu rabdare pentru a reveni la relatiile bune din trecut", a spus seful diplomatiei turce.