Presedintele Vladimir Putin a ordonat vineri armatei ruse sa raspunda cu o "extrema fermitate" oricarei forte care o ameninta in Siria, la trei saptamani dupa distrugerea de catre aviatia turca a unui bombardier rus, in apropiere de granita siriana, scrie AFP.

Vladimir Putin facand exercitii fizice in resedinta sa din SociFoto: Captura YouTube

"Ordon sa se actioneze cu o extrema fermitate", a declarat Putin, intr-o reuniune cu responsabili din ministerul Apararii.

"Orice tinta care ameninta unitatile rusesti sau infrastructurile noastre la sol va fi distrusa imediat", a adaugat el.

"Este foarte important sa cooperam cu toate guvernele care sunt interesate intr-adevar de eliminarea teroristilor", a continuat acesta, citand ca exemplu acordul privind evitarea incidentelor in spatiul aerian sirian incheiat cu coalitia internationala condusa de SUA.

Rusia a luat deja masuri suplimentare pentru a-si proteja avioanele din Siria, dupa prabusirea in 24 noiembrie a unui avion Su-24, doborat de aviatia turca, o actiune care a provocat o grava criza intre relatiile dintre Moscova si Ankara.

Bombardierele rusesti efectueaza in prezent misiuni in Siria sub protectia avioanelor de vanatoare. Sisteme DCA S-400 au fost amplasate in baza aeriana din Hmeimim, in nord-vestul Siriei.

Crucisatorul lansator de rachete Moskva, nava-amiral a flotei din marea Neagra, se afla in prezent in largul provinciei Latakia.