Propunerea lui Donald Trump de a inchide temporar granitele pentru musulmani este respinsa de majoritatea americanilor, insa patru republicani din zece o sprijina, potrivit unui sondaj Wall Street Journal/NBC News aparut joi, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Un american din patru (25%) sustine ideea formulata luni de candidatul republican la Casa Alba de a interzice musulmanilor accesul in Statele Unite, potrivit sondajului realizat marti si miercuri, iar 57% dintre americani se opun acesteia (marja de eroare este de 4,4 puncte).

Insa 42% dintre republicani sunt in favoarea ei, fata de 36% care i se opun: marja de eroare nu a fost precizata, dar ar trebui sa fie de peste 4,4 puncte, deoarece esantionul este mai mic.

Mai putin de doua treimi dintre americani au o opinie favorabila despre musulmani, date stabile din 2002, potrivit NBC. Jumatate dintre republicani au o opinie nefavorabila despre musulmani.

Propunerea de a impune discriminarea religioasa imigratiei a provocat o avalansa de condamnari in Statele Unite si in lume, dar miliardarul, in fruntea sondajelor pentru investitura la mai putin de doua luni de lansarea primarelor, nu le ia in considerare, convins de sprijinul electoratului sau.

El si-a aparat propunerea, chiar daca a precizat ulterior ca aceasta nu s-ar aplica si cetatenilor americani musulmani si ca exceptii sunt "cu siguranta" posibile, ca de exemplu pentru diplomatii straini sau sportivi.

"Bineinteles ca vor exista exceptii, nu putem interzice chiar asa oamenilor sa vina", a declarat el miercuri la postul de televiziune CNN.