Cel putin 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte cateva zeci au fost ranite joi in nord-estul Siriei intr-un triplu atac sinucigas cu masina capcana, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Trei teroristi kamikaze si-au detonat masina capcana in diferite locuri din orasul Tall Tamer, situat in provincia Hassake, a informat OSDO, care dispune de o vasta retea de surse de informatie in randurile serviciilor medicale si militantilor din Siria, anunta Agerpres.

Aceasta localitate aflata sub controlul fortelor kurde siriene a fost tinta mai multor atacuri din partea gruparii jihadiste Statul Islamic (SI).

Una dintre explozii a avut loc in fata unei cladiri a fortelor de securitate, potrivit OSDO, care nu a putut preciza daca s-au inregistrat raniti printre civili.

Televiziunea de stat a relatat si ea despre aceste atacuri, afirmand ca cel putin noua persoane au fost ucise si cateva zeci ranite.

Regiunea raului Khabour, pe malurile caruia se afla Tall Tamer, a fost cucerita in februarie de SI, care a rapit acolo cel putin 220 de crestini asirieni.