Deputatul PSRM Vlad Batrancea a rupt harta Romaniei Mari in plenul Parlamentului de la Chisinau in timpul dezbaterilor pe tema propunerii de audiere a ministrului Educatiei pe subiectul directorilor de scoli si a "propagandei romanismului", scrie Agora.md.

Un deputat socialist rupand harta Romaniei Mari in Parlamentul de la ChisinauFoto: Captura Agora.md

Propunerea de audiere facuta chiar de Vlad Batrancea viza un ordin al Ministerului Educatiei din R. Moldova care informeaza institutiile in subordine cu privire la o donatie de harti cu tema "Organizarea administrativa a Regatului Romania 1930", facuta de asociatia Radio Datina. Hartile ar urma sa fie distribuite gratuit in scolile primare, gimnaziale si in licee, pentru disciplina scolara Istoria romanilor si universala

"Ce-s cu prostiile astea? Eu nu mai spun ca va bateti joc cu BAC-ul, dar cu ce ocazie va bateti joc de copii. Noi nu permitem asta. O sa va ia oamenii in furci. Vreti sa o luati in cap, o sa o luati", a declarat Igor Dodon, potriit sursei citate.

Liderul liberalilor a raspuns ca "in ordin nu e scris ca se transmite harta. Vreti-nu vreti este istorie dar nu este interzis sa se vorbeasca de istorie".

"Noi trebuie sa discutam asa ceva nu numai in Parlament, dar si societate", a declarat fostul presedinte, Vladimir Voronin.

"Copiii nu sunt pregatiti de aceasta propaganda", a adaugat deputatul PSRM, Vlad Batrancea care a rupt harta Romaniei Mari direct in plenul Parlamentului.

Propunerea nu a intrunit voturile necesare, fiind sustinuta de doar 42 de deputati din cei 101 de membri ai legislativului de la Chisinau. Liderul socialistilor, Igor Dodon, a amenintat insa ca, imediat dupa sarbatorile de iarna, formatiunea sa va demara o campanie 'impotriva unionistilor'.