Moartea unor soldati sirieni intr-o tabara a armatei la Deir Ezzor, imputata de Siria loviturilor coalitiei conduse de Statele Unite, este probabil legata de bombardamentele rusesti, a afirmat luni un oficial american, citat de AFP.

"Prezumtia este ca rusii" au desfasurat bombardamentele care au ucis soldatii sirieni, a estimat acest oficial sub acoperirea anonimatului.

"Stim ca rusii erau activi in regiunea Deir Ezzor (est) duminica", a explicat sursa.

Rusia a intervenit in conflictul sirian de la 30 septembrie pentru a veni in ajutorul regimului condus de Bashar Al-Assad.

Americanii acuza frecvent Rusia ca utilizeaza bombe clasice mai putin precise decat bombele cu precizie pe care le folosesc ei, citeaza Agerpres.

Un alt responsabil american a confirmat la randul sau ca rusii au actionat duminica in apropiere de Deir Ezzor, dar si de Raqa, cu bombardiere cu raza lunga de actiune venite din Rusia.

Aceste lovituri au fost efectuate de "12 bombardiere Backfire" TU-23M3 cu raza lunga de actiune, venite de la baza aeriana rusa Mozdok din Osetia de Nord, potrivit acestei surse.

Regimul sirian a acuzat luni coalitia internationala ca a lovit pentru prima data o tabara a armatei si a ucis trei soldati.

Coalitia, care lupta impotriva gruparii Statul Islamic (SI), a dezmintit. Avioanele sale au lovit duminica in zona Deir Ezzor, dar "la 55 de kilometri de zona unde sirieni au anuntat atacul", a afirmat anterior in cursul zilei de luni purtatorul de cuvant al coalitiei, colonelul Steve Warren.

Ele au vizat "puturi de petrol" intr-o zona in care "nu erau fiinte umane", a spus el.