Presedintele sirian Bashar al-Assad a sustinut, intr-un interviu acordat publicatiei Sunday Times, ca David Cameron nu va reusi sa puna capat terorii jihadistilor Statului Islamic prin campania de bombardamente din Siria, aprobata saptamana aceasta de catre Parlament, scrie Reuters.

Bashar al-AssadFoto: Agerpres

Legislativul britanic a aprobat, miercuri seara, dupa mai mult de zece ore de deliberari, implicarea Regatului Unit in lupta impotriva grupului terorist Statul Islamic. Cateva ore mai tarziu, primele avioane de vanatoare britanice au bombardat infrastructura de exploatare a petrolului controlata de jihadistii din Siria.

Insa, presedintele sirian nu pare foarte incantat de implicarea britanicilor in bombardamentele de pe teritoriul sirian. Astfel, intr-un interviu acordat inainte de votul din Parlament, Bashar al-Assad a sustinut ca strategia militarea a lui Cameron din Siria este destinata esecului si nu va face decat sa inrautateasca situatia din zona.

Vor esua din nou. Nu poti sa tai o parte din cancer, trebuie sa-l extragi in intregime. O astfel de strategie se aseamana cu taierea unei bucati din cancer. Cancerul pur si simplu se va extinde mai repede in corp”, a mentionat presedintele sirian.

Bashar al-Assad l-a ridiculizat pe premierul britanic si pentru declaratia sa legata de existenta a peste 70.000 de rebeli moderati sprijiniti de Occident in Siria. Acestia ar putea, in opinia lui Cameron, sa recucereasca teritoriul ocupat de Statul Islamic si sa ajunga la o rezolvare politica pentru razboiul civil sirian.

Acesta este un nou episod dintr-o lunga serie de farse ale lui Cameron... unde sunt ei? Unde sunt cei 70.000 de rebeli moderati despre care vorbeste? Nu sunt 70.000. Nu sunt nici macar 7.000”, a spus Assad.