Europa trebuie sa inceapa repatrierea migrantilor din ratiuni economice in tarile lor de origine, afirma ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov. In opinia oficialului de la Sofia, accentul nu trebuie pus pe repartizarea refugiatilor in tarile Uniunii Europene, care reprezinta o "problema secundara", ci pe repatrierea lor, potrivit Novinite.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Daniel Mitov a mai afirmat ca nu a existat vreun plan secret al Uniunii Europene privind relocarea a 500 de mii de migranti care se afla in prezent in Turcia.

Bulgaria si-a asumat responsabilitatea in aceasta criza si a acceptat deja un numar suficient de mare de refugiati, raportat la PIB-ul sau, a adaugat Daniel Mitov.

Aproximativ 800.000 de "intrari ilegale" in Uniunea Europeana au fost numarate de la inceputul anului, declara in luna noiembrie Fabrice Leggeri, directorul Agentiei europene pentru supravegherea frontierelor externe Frontex. Acest numar depaseste ultimele estimari ale Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) si Organizatiei Internationale pentru Migratii (OIM).