Cei doi atacatori, care au ucis 14 oameni in San Bernardino, California, ar fi fost sustinatori ai Statului Islamic, dupa cum a anuntat, sambata, chiar reteaua jihadista. FBI trateaza atacul drept un caz de terorism, scrie Reuters.

Syed Rizwan FarookFoto: Captura YouTube

Statul Islamic a facut anuntul printr-o inregistrare audio publicata pe mai multe conturi de Twitter asociate cu organizatia terorista. Declaratia vine la trei zile dupa ce Syed Farook, nascut in Statele Unite, si sotia sa Tashfeen Malik, originara din Pakistan, au comis un atac armat in San Bernadino, soldat cu moartea a 14 persoane care participau la o petrecere a functionarilor publici.

Autoritatile americane au sustinut ca Malik si sotul ei ar fi putut sa fie inspirati de Statul Islamic in comiterea atacului armat. Insa nu exista nicio dovada ca gruparea terorista ar fi ordonat atacul din San Bernardino. De altfel, petrecerea unde cei doi au inceput sa traga in oameni era organizata de agentia guvernamentala care-l angajase si pe Farook.

Doi sustinatori ai Statului Islamic au atacat acum cateva zile un centru din San Bernardino, California”, a anuntat organizatia terorista, prin intermeidul inregistrarii audio publicata sambata.

Cuplul de atacatori era in posesia a doua arme de asalt, doua arme semi-automate, 6.100 de cartuse si 12 bombe artizanale.