Formatia Eagles of Death Metal va sustine, duminica, la Paris, un concert alaturi de trupa irlandeza U2, la mai putin de luna de la atentatele teroriste din 13 noiembrie, cand 89 de persoane aflate la show-ul pe care trupa americana il sustinea in sala Le Bataclan au murit. Cele doua formatii vor prezenta un moment special in memoria victimelor atentatelor teroriste din capitala franceza, informeaza loudwire.com, citat de Mediafax.

Formatia U2 avea programate, initial, doua concerte la Paris, pe 14 si 15 noiembrie, insa, in urma atacurilor soldate cu 130 de morti, irlandezii le-au reprogramat.

Aflati in acele momente la Paris, Bono, The Edge, Adam Clayton si Larry Mullen Jr. si-au oferit sprijinul membrilor trupei Eagles of Death Metal, cumparandu-le telefoane, pentru a putea comunica, si punandu-le la dispozitie avionul personal.

Eagles of Death Metal a fost fondata in 1990, in Palm Desert, SUA, de Jesse Hughes (voce, chitara) si Josh Homme (chitara, clape, lider al unei alte formatii celebre, Queens of The Stone Age), membrii permanenti ai trupei.

Trupa Eagles of Death Metal - care a lansat in luna octombrie cel mai recent album al sau, "Zipper Down" - este formata din sase muzicieni, iar acestia au scapat nevatamati in urma atacurilor de la Paris. IUn membru al staff-ului, Nick Alexander, merchandise manager al trupei, a fost insa ucis in atac.

In Franta, au fost decretate trei zile de doliu national si mai multe concerte au fost anulate, printre care cele ale trupelor Deftones, Motorhead si Foo Fighters, dupa atacurile teroriste din 13 noiembrie.

Concertul din 7 decembrie va avea loc la Accorhotels Arena Bercy, va fi filmat si va fi difuzat in aceeasi zi de postul de televiziune HBO.