Omul de afaceri francez Bernard Tapie se declara ruinat, dupa ce justitia franceza a stabilit ca renunte la cei 404 milioane euro pe care i-a obtinut in 2008 in urma unui arbitraj controversat care viza inchiderea unui vechi litigiu cu Credit Lyonnais, scrie AFP.

"Sunt ruinat. RU-I-NAT. Nimic. Totul se va duce. Totul", spune omul de afaceri.

"E aiuritor, justitia imi cere sa platesc sume astronomice pe care nici macar nu le-am incasat (...) Ma vor baga in faliment si vor vinde tot ce am", s-a plans el.

"Grupul Bernard Tapie (GBT) a primit exact 245 milioane. Eu personal, 45 de milioane, si am dat jumatate sotiei mele, deci am pastrat jumatate si din aceasta jumatate, respectiv 22, am pus 20 in contul La Provence (ziarul regional pe care il detine in sud-estul Frantei)", sustine el.

Potrivit unei decizii anuntate joi de Curtea de Apel din Paris, Bernard Tapie va trebui sa ramburseze "suma de 404.623.082,54 euro" obtinuti in 2008 in cadrul unui arbitraj pentru a pune capat litigiului cu Credit Lyonnais legat de revanzarea Adidas in 1994.

Acesta va trebuie sa suporte si costul procedurii de arbitraj.

In 2008, un tribunal arbitral i-a acordat aceasta suma, dar sentinta a fost anulata la inceputul anului din cauza unei suspiciuni de frauda.