16 persoane au murit si 2 a fost ranite, vineri, dupa ce un cocktail Molotov a fost aruncat asupra unui restaurant din zona centrala a capitalei egiptene Cairo, informeaza Reuters.

Atac cu cocktail Molotov in CairoFoto: Captura YouTube

Unul dintre atacatori ar fi un fost angajat al restaurantului, care a fost concediat, a precizat un oficial egipten. Localul se afla in zona Agouza, din centrul orasului.

Victimele au murit din cauza arsurilor sau din cauza inhalarii de fum. Restaurantul, care era de asemenea club de noapte, se afla in subsolul unei cladiri, neexistand posibilitatea de a parasi cu usurinta incinta, ceea ce a dus la cresterea numarului de victime, au precizat oficiali egipteni.

Ministrul de Interne a precizat ca investigatia initiala indica faptul ca cocktailul Molotov a fost aruncat dupa ce a izbucnit o disputa intre angajatii restaurantului si alte persoane.

Presa locala relateaza ca trei barbati mascati ar fi aruncat cocktailul Molotov in cladirea restaurantului, dupa care au disparut, scrie BBC.

In ultima perioada, orasul Cairo a fost tinta unor serii de atacuri, fiind vizate in special forte de ordine si civili. Atacatorii sunt banuiti a fi militanti islamici.

Revolta islamista s-a intensificat in 2013, dupa ce presedintele egiptean Mohamed Morsi a fost inlaturat de la putere.