O nava militara spaniola a salvat joi in Marea Mediterana peste 280 de migranti inghesuiti intr-o ambarcatiune de dimensiuni reduse, a anuntat Ministerul Apararii de la Madrid intr-un comunicat, potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Fregata Marinei spaniole , participanta la misiunea Uniunii Europene Eunavfor Sophia, a salvat 286 de persoane care incercau sa ajunga in Europa la bordul unei ambarcatiuni din lemn de numai 15 metri lungime", a precizat ministerul.

Migrantii salvati sunt "originari din Somalia, Eritreea, Etiopia, Maroc, Libia, Mauritania, Yemen si Mali", a adaugat comunicatul.

Alertata de centrul pentru salvare pe mare de la Roma, nava Canaries a localizat in zori o ambarcatiune care "nu putea fi comandata" si reprezenta "un pericol pentru navigatie".

Dupa salvarea ocupantilor, vasul a fost scufundat.

De la lansarea in luna iunie, operatiunea navala Sophia, la care contribuie 22 de tari ale UE, a permis salvarea a peste 5.700 de migranti si arestarea a mai mult de 40 de presupusi contrabandisti, potrivit datelor comunicate miercuri de comandantul acesteia, viceamiralul Enrico Credendino.