Frontul National (extrema dreapta) este creditat pe primul loc, cu 28,5% din intentiile de vot, potrivit unui sondaj publicat miercuri, cu doar trei zile inainte de primul tur al alegerilor regionale din Franta, care urmeaza sa aiba loc duminica, relateaza Mediafax citand AFP.

Marine Le PenFoto: Agerpres

FN a inregistrat o crestere a intentiilor de vot cu 2,5 puncte procentuale (28,5%), potrivit acestui studiu, efectuat de catre Elabe pentru Les Echos si postul Radio classique.

Formatiunea xenofoba si antieuropeana se claseaza in fata unei drepte (LR-UDI-MoDem, 28%) care inregistreaza o scadere de 2,5 puncte procentuale si unui PS ramas in urma (23%), potrivit aceluiasi sondaj.

Formatiunile de stanga inregistreaza o scadere in intentiile de vot de 2,5 puncte procentuale - la 35,5% , dupa ce ecologistii (EELV si aliatii lor) au inregistrat o scadere de doua puncte procentuale (la 6,5%), in comparatie cu scorul obtinut in sondajele de la 13 si 14 octombrie.

Cu trei zile inainte de scrutin, aproximativ 32% dintre alegatori ar putea, totusi, sa-si "schimbe parerea pana pe 6 decembrie".