Discursurile, interviurile si tweet-urile candidatului republican la alegerile prezidentiale, Donald Trump, au fost compilate intr-o carticica de versuri numita ”Poetul afacerii”, de catre reporterul Hart Seeley. Lucrarea este descrisa, de catre editura, ca fiind o comoara a poeziei orale, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cartea de poezie, care include trei decenii din discursurile magnatului american, pastreaza intacte cuvintele de aur ale lui Trump.

Inca din anii '80, Trump si-a construit versurile precum cazinourile sale, folosind doar cuvinte si fraze rafinate, in ciuda costurilor [...] Insa pana acum, , poezia lui Trump - care a oferit momente spontane de claritate deplina - a trecut neobservata. Adeseori, Trump isi prezinta versurile sub forma unor discursuri, tweet-uri sau tipete - intotdeauna fara sa fie constrans de corectitudinea politica si de gramatica... pentru ca printre poetii de renume mondial, nu este nevoie de gramatica, ci doar de adevar”, sustine editura HarperCollins, care scoate pe rafturi la mijlocul lunii decembrie versurile inspirate de Trump.

”Am fost atacat in mod vicios

De catre acele femei

Dar desigur, este foarte greu pentru ele

Sa ma atace doar pentru infatisarea mea

Pentru ca sunt atat de aratos

Dar am fost atacat foarte brutal

De catre acele femei”