Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marti ca Israelul "deruleaza operatiuni" in Siria, transmite Agerpres citand AFP.

"Din cand in cand derulam operatiuni in Siria cu scopul de a evita ca aceasta tara sa se transforme intr-un front impotriva noastra", a declarat premierul israelian in cadrul unei conferinte.

"Facem tot ceea ce este posibil pentru a evita livrarile de arme, in special letale, din Siria spre Liban", a spus Netanyahu.

Potrivit unor surse concordante, Israelul a efectuat mai multe atacuri aeriene in Siria din 2013. Cea mai mare parte a loviturilor au vizat transporturile de arme destinate Hezbollahului libanez. Organizatia Hezbollah, un inamic al Israelului, lupta in Siria alaturi de fortele regimului lui Bashar al-Assad.

Israelul a anexat o parte a Platoului Golan in 1981, dupa ce l-a ocupat in urma razboiului din iunie 1967. Israelul si Siria au ramas de atunci oficial in stare de razboi. In ceea ce priveste conflictul actual din Siria, Israelul a ramas la distanta, dar aparandu-si interesele, noteaza AFP.