Salah Abdeslam, cel mai cautat om din lume in acest moment, se pare ca s-a oprit intr-o cafenea din Bruxelles la o zi dupa producerea atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti, informeaza Mediafax citand CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit CNN, informatia a fost furnizata de avocatul lui Ali Oulkadi, un barbat care l-a luat cu masina pe un prieten al sau si pe Salah Abdeslam, de la o statie de metrou din Bruxelles, la o zi dupa atentatele de la Paris.

Avocatul Olivier Martins a declarat pentru presa belgiana ca Ali Oulkadi a primit un telefon pe data de 14 noiembrie, prin care i se cerea sa vina la statia de metrou Bockstael din Laeken, o suburbie din nordul Bruxelles-ului. Cand a ajuns acolo, el i-a luat in masina pe prietenul sau si pe Salah Abdeslam, fara a sti initial cine era acesta din urma.

"Nu stia ca este Salah si nu l-a identificat imediat, deoarece acesta avea fata acoperita cu o gluga. In masina, Salah i-a spus ca fratele sau, Brahim, a ucis oameni la Paris si apoi s-a detonat. Clientul meu, care era un prieten din copilarie al celor doi frati, a fost socat. El nu a realizat ce se intampla si nu a putut sa gandeasca limpede", a declarat avocatul Olivier Martins.

Potrivit relatarii acestuia, la revenirea in cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, cei trei s-au oprit la o cafenea.

Salah Abdeslam este cautat in continuare de autoritatile din Belgia si Franta, fiind banuit ca a plecat in Belgia a doua zi dupa atentate, cu ajutorul a doi barbati, Hamza Attou si Mohammed Amri, arestati la 14 noiembrie in localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, si inculpati.

Investigatorii nu au oferit prea multe informatii despre rolul acestuia in atentate, dar procurorul-sef al Parisului, Francois Molins, a precizat ca Salah Abdeslam le-ar fi asigurat transportul celor care s-au detonat la stadionul Stade de France, dupa care a ajuns intr-un alt cartier din Paris. Amprentele sale au fost gasite intr-una dintre masinile implicate in atacuri.

Potrivit autoritatilor, Salah Abdeslam le-ar fi spus lui Hamza Attou (21 de ani) si Mohammed Amri (27 de ani), carora le-a cerut sa vina sa-l ia din Franta, chiar in noaptea atacurilor, ca masina sa s-a defectat.

Cei trei au fost opriti, la o zi dupa atentate, in apropierea frontierei belgiene, dar au fost lasati sa plece dupa interogare si verificarea documentelor.

Avocatii lui Hamza Attou si Mohammed Amri sustin ca acestia nu ar fi stiut despre implicarea lui Salah Abdeslam in atentate.

Oulkadi, Attou si Amri se numara printre persoanele retinute de autoritatile belgiene in acest caz.

Potrivit unor surse, Salah Abdeslam s-ar afla in Regiunea Bruxelles si ar incerca sa fuga in Siria. Abdeslam ar avea o geaca larga, sub care ar ascunde o centura cu explozibili, fiind pregatit sa comita un atac sinucigas, i-a spus avocatei sale unul dintre barbatii care l-au ajutat sa vina in Belgia.

Avocata Carine Couquelet a declarat la televiziunea belgiana ca aceasta informatie ridica semne de intrebare, inclusiv posibilitatea ca Salah Abdeslam sa fi ezitat sa-si detoneze centura exploziva la Paris, asa cum a facut fratele sau Brahim.

Prieteni ai lui Abdeslam au declarat pentru ABC News ca au vorbit cu el pe Skype si le-a spus ca se ascunde la Bruxelles si incearca cu disperare sa ajunga in Siria.

Intervievat de RTBF, Mohamed Abdeslam a declarat ca fratele sau este inca in viata pentru ca s-a razgandit in ultimul moment.