Un al saselea suspect a fost inculpat de justitia belgiana pentru implicare in atentatele de la Paris, in care au fost ucise 130 de persoane, informeaza Le Figaro, citat de Mediafax.

Este vorba de un individ retinut joi la Bruxelles. Islamistul a fost pus sub acuzare pentru "atacuri teroriste" si pentru "participare la activitatile unui grup terorist".

Alti doi suspecti, retinuti joi in Verviers (estul Belgiei), au fost eliberati din lipsa de probe.

Pana in prezent, cinci suspecti au fost inculpati si plasati in detentie provizorie in Belgia in cadrul anchetei privind atentatele de la 13 noiembrie care s-au soldat cu 130 de morti la Paris, aminteste Agerpres.

Doi suspecti originari din cartierul bruxellez Molenbeek, Salah Abdeslam si Mohamed Abrini, sunt in continuare cautati.

Pe 15 noiembrie, Belgia a emis un mandat de arestare international pe numele lui Salah Abdeslam. Un frate de-al sau, Ibrahim Abdeslam (31 de ani), care a trait in cartierul Molenbeek din Bruxelles, s-a aruncat in aer, in noaptea de 13 noiembrie, la restaurantul Comptoir Voltaire din Paris. Al treilea frate Abdeslam, identificat de presa drept Mohamed Abdeslam, a fost retinut pe 14 noiembrie si eliberat dupa doua zile de catre politia belgiana.

In ceea ce-l priveste pe Mohamed Abrini, acesta a fost filmat pe 11 noiembrie la volanul unei masini care a fost folosita doua zile mai tarziu in timpul atacurilor teroriste din capitala Frantei. El a fost surprins de camerele de luat vederi intr-o benzinarie din nordul Frantei alaturi de Salah Abdeslam. Intr-un apel la martori emis de politia federala belgiana, Mohamed Abrini a fost descris drept "periculos si probabil inarmat".