Serghei Nariskin, presedintele Dumei de stat de la Moscova (camera inferioara a Parlamentului) afirma, intr-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24, ca doborarea avionului rusesc de catre aviatia turca la granita cu Siria reprezinta o "crima" iar "Rusia are si dreptul la un raspuns militar".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Intr-adevar este o crima, este o fapta criminala din partea conducerii Turciei, este o crima intentionata fata de militarii nostri si aceasta fapta trebuie sa fie pedepsita. Ii cunoastem pe cei care au facut aceasta fapta si ar trebui sa fie judecati. In acelasi timp, raspunsul din partea rusa va urma cu siguranta, asa cum prevede dreptul international, iar Rusia are si dreptul la un raspuns militar", a spus acesta, aflat la Bucuresti, unde participa Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice la Marea Neagra.

Acesta a avertizat ca "raspunsul Federatiei Ruse va fi si in zona economica". El nu a dorit sa ofere detalii suplimentare, dar a sustinut ca liderii Turciei trebuie sa fie constiente ca "prin aceasta crima asupra a doi militari rusi au adus un prejudiu mare relatiilor ruso-turce".