Coruptia politicienilor de la Chisinau, scandalul bancar si trenarea reformelor au fost dezbatute, in plenul Parlamentului European, la Strasbourg, Republica Moldova fiind criticata din nou pentru regresul din ultimul an, timp in care dintr-o "poveste de succes" s-a transformat intr-o tara cu o situatie ingrijoratoare pentru oficialii europeni, informeazaRadio Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai multi euro deputati si-au manifestat ingrijorarea fata de evolutiile politice de la Chisinau, iara si presedintele Comisiei pentru afaceri externe, Elmar Brok a spus ca in aceste conditii UE ar trebui sa ofere sprijinul pentru partidele care sunt dispuse sa modernizeze Republica Moldova si sa lupte cu adevarat cu coruptia.

Raportorul Republicii Moldova, Petras Austrevicius a acuzat ca Moldovei i s-au oferit toate uneltele politice pe care le are la dispozitie UE pentru a cataliza procesul de europenizare al tarii, dar lucrurile au inceput sa mearga intr-o directie total gresita.

"Scandalul legat de furtul miliardului din banci, fara o investigatie completa pana in prezent, dovezile clare de coruptie in toate segmentele politice, si din pacate, fara eforturi vizibile de a lupta cu ea. Reformele sunt blocate, si nu este nicio surpriza ca guvernele se perinda cu acceasi viteza cu care se schimba anotimpurile anului. Astazi fac un apel catre toate elitele politice ale Republicii Moldova sa se trezeasca. Treziti-va si incepeti sa demonstrati responsabilitate politica fata de tara voastra si fata de cetatenii vostri￯, a declarat Petras Austrevicius, potrivitRadio Chisinau.