Doi barbati au fost arestati joi la Berlin in timpul unei operatiuni a politiei vizand o asociatie islamica. Ei sunt suspectati ca au vrut sa comita "un act de violenta grava reprezentand un pericol pentru stat", a anuntat purtatoarea de cuvant a politiei berlineze, Patricia Braemer, citata de AFP.

Cei doi barbati, in varsta de 28 si, respectiv 46 de ani erau "in contact cu miscarea islamista", potrivit politiei, care a subliniat ca nicio arma sau explozibili nu au fost descoperiti in timpul perchezitiilor.

Autoritatile nu au oferit nicio precizare despre natura suspiciunilor care planeaza asupra celor doi, nici asupra faptelor pe care ei urmau sa le comita. Politia a precizat ca nu a existat niciun indiciu ca "un act de violenta era planificat la Berlin".

Politistii au intervenit initial joi dupa-amiaza la sediul unei asociatii islamice, situata in cartierul Charlottenburg si unde nu au gasit "obiecte periculoase". O parte din cartier a fost evacuata ca masura de precautie.

Dupa atacurile din 13 noiembrie de la Paris, autoritatile germane si-au exprimat in repetate randuri ingrijorarea ca grupuri jihadiste pot comite atentate in tara. Un meci de fotbal Germania-Olanda a fost anulat in ultimul moment dupa atentatele de la Paris, din cauza unei amenintari a carei natura nu a fost precizata.