Material exploziv, ce pare a fi o centura cu explozibili, a fost descoperit luni intr-o pubela publica din orasul francez Montrouge, la sud de capitala Paris, a declarat o sursa apropiata anchetei pentru Reuters.

"Arata ca o centura cu explozibili", a spus sursa, adaugand ca verificarile sunt in desfasurare.

Autoritatile din Franta si Belgia sunt in cautarea mai multor suspecti dupa atacurile teroriste din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morti.

Dupa atentate, telefonul mobil al unuia dintre presupusii atacatori, Salah Abdeslam, a fost detectat in arondismentul 18, in nordul Parisului, iar mai tarziu in Chatillon, in sudul capitalei, a precizat sursa citata.

Une ceinture d'explosifs retrouvé dans une poubelle à Montrouge

UPDATE: Potrivit unei surse din politie citate de AFP, obiectul a fost gasit "la sfarsitul dupa-amiezii intr-o pubela", noteaza Agerpres.

Descoperita de gunoieri, centura pare a avea "aceeasi configuratie" ca vestele folosite de jihadistii care s-au aruncat in aer in atacurile din 13 noiembrie, potrivit unei alte surse din politie.

Obiectul este analizat "pentru a confirma daca este exploziv", a precizat o sursa apropiata anchetei.

Potrivit acestei surse, Salah Abdeslam, fratele unui kamikaze si suspectul cheie cautat dupa atacuri, a fost localizat prin telefon in seara atentatelor din 13 noiembrie aproape de Montrouge, in comuna vecina Chatillon.

Salah Abdeslam, un francez de 26 de ani rezident in Belgia, ar putea fi unicul autor direct al atacurilor de la Paris inca in viata, noteaza France Presse.