Atacatorul sinucigas care si-a detonat explozibilii in apartamentul din Saint-Denis vizat de raidul de miercuri al politiei, in urma atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, nu era in baza de date a politiei franceze, a declarat sambata o sursa citata de AFP, potrivit Mediafax.

Imagini din cartierul Saint Denis, unde are loc asaltulFoto: DailyMotion.com

Anchetatorii au reusit sa-i izoleze ADN-ul datorita fragmentelor din corpul sau gasite printre daramaturi, in apartament, potrivit sursei din politie, care a confirmat o informatie difuzata de iTELE.

Dar acest lucru nu a permis inca identificarea atacatorului, deoarece ADN-ul sau nu figureaza printre datele persoanelor condamnate sau inculpate in Franta, care se afla in Fisierul national automatizat al amprentelor genetice (Fnaeg).

Anchetatorii nu au putut stabili nici daca acest kamikaze a trecut prin Grecia odata cu refugiati care fugeau de razboiul din Siria, asa cum au facut alti doi kamikaze de la Stade de France, controlati la inceputul lui octombrie pe insula greaca Leros.

Atunci cand si-a detonat explozibilii in apartamentul din Saint-Denis, in timpul raidului fortelor franceze, barbatul era baricadat impreuna cu presupusul organizator al atentatelor de la Paris soldate cu 130 de morti, jihadistul belgiano-marocan Abdelhamid Abaaoud, si cu verisoara acestuia, Hasna Aitboulahcen. Toate cele trei persoane au murit in timpul raidului.